Marilou in VTM-film 'De Gek op de Heuvel'

Marilou zal eerlang te zien zijn in 'De Gek op de Heuvel' (regie: Christian Vervaet), één van de zeven televisiefilms die VTM met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) heeft gerealiseerd onder de noemer 'Faits Divers'. De film, een psychologisch drama naar een scenario van Koen Vermeiren (o.m. 'Gilliams & De Bie', 'Hof van Assisen', 'Witse', 'FC De Kampioenen' en 'Verschoten & Zoon'), brengt het verhaal van een nieuw samengesteld paar, dat met veel moeite leert samenleven met een autistisch kind. Producent van de prent is D&D Productions (o.a. 'Bex & Blanche', 'Ons Geluk', 'Deman', 'Veel geluk professor' en 'Wittekerke'). In hetzelfde project kaderen ook 'Verlengd Weekend' (Hans Herbots), 'Dennis van Rita (Hilde Van Mieghem) en 'De Hel van Tanger' (Frank Van Mechelen), die beiden succesvol in de bioscoopzalen werden gebracht. Wanneer 'De Gek op de Heuvel' wordt uitgezonden, is nog niet bekend. Vermoedelijk mogen we de film in het najaar van 2006 op het scherm verwachten.

 

Uitgebreide synopsis: De relatie tussen Inge en haar nieuwe partner Erik wordt volledig beheerst door de autistische Thomas, Inges zoon uit een eerder huwelijk. Erik weet zich geen raad met Thomas' vreemde gedrag, zijn gestoorde sociale ontwikkeling en zijn vaak kwetsende oprechtheid. Uit onmacht en zelfbehoud klampt hij zich vast aan denkbeeldige zekerheden en verlangens die nu eens verheven zijn en dan weer naar het ziekelijke neigen. Zo verdiept hij zich niet alleen in het schrijven van een geleerde studie, maar wordt hij ook geobsedeerd door een welhaast onbeheersbare kwelzucht, die voor hem de enige mogelijkheid lijkt om door te dringen tot het gesloten wereldje van Thomas.
De confrontatie tussen Erik en Thomas wordt steeds heftiger en scherper. Inge voelt zich heen en weer geslingerd tussen de liefde voor haar zoon en Erik. Langzaam maar zeker ontstaat een vreemde en eigenzinnige verhouding tussen Thomas en Erik, die steeds meer geïntrigeerd raakt door die steeds meer geïntrigeerd raakt door de bizarre leef- en denkwereld van de autistische jongen. Dank zij gespecialiseerde hulp en na eindeloos geduld begint Thomas uiteindelijk toch gebrekkig te praten en wat hij te vertellen heeft opent nieuwe en onverwachte perspectieven.

 

Cast: Ief Dams, Elise Bundervoet, Lucas Van den Eynde, Tom van Bauwel, Tuur De Weert, Marilou Mermans, Tiny Bertels, Hans Van Cauwenberghe, Annemarie Lemaître, Bien De Moor, Mieke Verheyden, Eddy Vereycken, Machteld Timmermans, e.a.

Bericht toegevoegd op 27.04.06.
Nieuwsberichten mogen worden overgenomen mits duidelijke bronvermelding.

© 2005/09 | www.mariloumermans.be | foto: Johan Jacobs
webdesign & onderhoud: Benjamin Van Crombrugge | invulling: Marilou Mermans & Benjamin Van Crombrugge

website geoptimaliseerd voor Mozilla Firefox 3.0, Internet Explorer 6.0 & Safari 4 | minimaal aan te raden schermresolutie: 1024x768