Marilou over 'Meisjes'

De opnames van de film 'Meisjes' lopen stilaan naar hun einde (er wordt nog gedraaid tot 20 februari), tijd dus voor een korte evaluatie van enkele bijzondere, drukke weken...

 

Volgend jaar vier ik 50 jaar carrière en de prachtige vrouwelijke hoofdrollen liggen - op mijn leeftijd - niet zomaar voor het grijpen! Ze zijn eerder uitzonderlijk! Waauw... Wat ben ik een geluksvogel!

Ik mag Claire zijn in een regie van Geoffrey Enthoven.

De rol toebedeeld krijgen is alleszins een gelukzalig moment - de zang- & dansrepetities en lezingen zijn verrijkend - de eerste opnamedag nadert - spannend!

De voorbije draaidagen zijn voor mij - op alle gebied - een intense belevenis geworden. Zelden heb ik zo'n nooit aflatende, positief ingestelde en hardwerkende crew ervaren. Wat een betrokkenheid! Iedereen is bereidwillig en vriendelijk en schept mogelijkheden om in de beste omstandigheden het knappe scenario [van Jean-Claude Van Rijckeghem] vorm te geven. Ik bewonder ze allemaal.

Ook de hemel is met ons.

Volgens een aanwijzing in het scenario hoopte men voor een bepaalde scène (eventueel) op sneeuw... en... echte sneeuwvlokken dwarrelden uit de lucht! Geweldig! "Un cadeau de la Providence!!!"

Marilou, 07.02.09

 

Meer bespiegelingen van Marilou over de filmopnames zijn heel binnenkort te lezen op een productionele blog van productiehuis A Private View.

'Meisjes' komt in augustus dit jaar in de zalen.

Wordt spoedig vervolgd...

Bericht toegevoegd op 11.02.09.
Nieuwsberichten mogen worden overgenomen mits duidelijke bronvermelding.

© 2005/09 | www.mariloumermans.be | foto: Johan Jacobs
webdesign & onderhoud: Benjamin Van Crombrugge | invulling: Marilou Mermans & Benjamin Van Crombrugge

website geoptimaliseerd voor Mozilla Firefox 3.0, Internet Explorer 6.0 & Safari 4 | minimaal aan te raden schermresolutie: 1024x768