Red Theater aan de Stroom Antwerpen!

Het Theater aan de Stroom moet een nieuwe locatie zoeken voor zijn opvoeringen. Het pand aan de IJzeren Waag in Antwerpen, dat het toneelgezelschap momenteel huurt van de Onze-Lieve-Vrouwenvereniging, wordt verkocht aan een bouwpromotor. De acteurs en medewerkers kregen het nieuws vandaag te horen.


Het Theater aan de Stroom is ontstaan uit De Fluistercompagnie en een deel van de acteursploeg van het voormalige Raamtheater. Anderhalf jaar geleden namen ze hun intrek in het oude theaterzaaltje van het Augustijnercentrum.


Veel in geļnvesteerd
"Het verkeerde in slechte staat en we hebben er tienduizenden euro's in geļnvesteerd om het op te knappen en veilig te maken", zegt Elke Roels, PR- en communicatieverantwoordelijke. Sindsdien brengen acteurs als Steven De Lelie, Magda Cnudde, Frank Aendenboom, Nora Tilley, Marilou Mermans en Dirk Lavryssen er vooral repertoiretoneel.

Iedereen geschokt
Het nieuws dat het pand verkocht zal worden, sloeg in als een bom. "Iedereen is in shock. We wilden het pand zelf kopen, maar tegen de centen van een bouwpromotor kunnen we niet opboksen", zegt Elke Roels.

Wanneer het toneelgezelschap het gebouw moet verlaten, is nog niet duidelijk. "We willen er alles aan doen om het theater te redden en hopen om volgende week met de bevoegde schepen Ludo Van Campenhout te kunnen spreken", aldus Elke Roels.

Bisdom akkoord
Het bisdom Antwerpen bevestigt dat het gebouw verkocht wordt. "De Onze-Lieve-Vrouwenvereniging heeft het voorstel aan het bisdom voorgelegd voor akkoord en dat heeft ermee ingestemd", zegt woordvoerster Rita Boeren. (belga/eb)
 

(Website De Morgen)

 

www.theateraandestroom.be

Online petitie: http://www.axci.be/?petitie=18538

Facebook: http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=479332365388&ref=ts

Bericht toegevoegd op 21.02.10.
Nieuwsberichten mogen worden overgenomen mits duidelijke bronvermelding.

© 2005/09 | www.mariloumermans.be | foto: Johan Jacobs
webdesign & onderhoud: Benjamin Van Crombrugge | invulling: Marilou Mermans & Benjamin Van Crombrugge

website geoptimaliseerd voor Mozilla Firefox 3.0, Internet Explorer 6.0 & Safari 4 | minimaal aan te raden schermresolutie: 1024x768